over Alfalfa Online
 

 


Over Alfalfa Online

Alfalfa Online is een ondersteunend computerprogramma bij de taalmethode Alfalfa, als aanvulling op de 'papieren' versie.
Alfalfa Online is bedoeld voor het 'inslijpen' van woorden uit de Nederlandse taal.
Het kan door de leerlingen zelfstandig aan de computer worden uitgevoerd.
Het neemt u daardoor werk uit handen, en u heeft een controlemiddel.
De methode maakt gebruik van gesproken instructies, illustraties en teksten.

licentie (direct online aan te vragen en uit te printen)Alfalfa Online is een systeem, dat werkt op een computer die internetverbinding heeft. Wanneer u Alfalfa Online wilt gaan gebruiken, kunt u de methode direct online bestellen. U koopt dan een licentie voor uw school(vestiging) of organisatie. Een licentie, die feitelijk een jaarabonnement is, wordt afgegeven per 13 leerlingen. Deze hoeven niet per se in dezelfde klas te zitten, alleen op dezelfde school of organisatie. U kunt uiteraard meerdere licenties tegelijk aanschaffen. Ook kunt u zelf aangeven welke leerkrachten met Alfalfa-Online zullen gaan werken, ook zij ontvangen dan -via de aanvrager of beheerder- hun inloggegevens.

Zodra uw school of organisatie aangemeld is, de licentie afgegeven is, en de toegang voor uw school door onze beheerder (eerder Webmeneertje, per 1-7-2020 355 Automotive) geactiveerd, ontvangt de aanvrager een wachtwoord om in te loggen. Vanaf dat moment kunt u Alfalfa-Online gaan gebruiken; u kunt uw leerlingen en klas(sen) invoeren, oefeningen toekennen, enzovoorts.
Wat u nog meer kunt doen met Alfalfa, kunt u nu alvast bekijken bij de 'demo'.


Benodigdheden en vereisten

De computers die u gebruikt, moeten voldoen aan de volgende minimum vereisten: Pentium Celeron 1.0 GHz, 256 MB RAM geheugen, 50 MB vrije schijfruimte (i.v.m. automatisch opslaan van de geluidsbestanden, in het internet-cache / geheugen). Bij lagere systeemprestaties wordt het geheel traag en minder prettig om mee werken. Aangezien de vereisten dus niet hoog zijn, werkt Alfalfa-online.nl ook op de meeste oudere computers.
Om de instructies en geluiden te horen, heeft u geluidsboxen of een koptelefoon nodig. De geluiden staan zo afgesteld, dat als u de volumeregeling van uw computer hard heeft staan, de geluiden in een koptelefoon als normaal worden ervaren. Geluiden die via de computer of geluidsboxen worden afgespeeld, zullen standaard als zacht worden ervaren.
Indien uw computer de geluiden (mp3) uit het programma niet direct afspeelt, maar wil opslaan, installeer dan een programma dat de geluiden automatisch direct afspeelt, of pas de instelling van uw huidige software zodanig aan dat dit gebeurt. En/of pas de afspeelinstellingen in uw besturingsprogramma (bijv. Windows XP of Vista) aan*, en/of zorg dat uw virusbeschermer niet overdreven streng staat afgesteld, waardoor geluiden niet worden afgespeeld.
* = ga in uw window naar Extra; ga naar Internetopties; ga naar Beveiliging; klik op Vertrouwde websites; zet het beveiligingsniveau met de schuif op laag; klik op de knop Websites; schrijf in de regel http://www.alfalfa-online.nl en klik op Toevoegen; let op: het vinkje bij 'Serververificatie ... vereist' dient uit te staan; klik op Sluiten; klik op Toepassen; klik op OK.
Mochten bovenstaande tips en maatregelen niet helpen, neem dan even contact met ons op.
Aangeraden wordt, wanneer u het programma via internet gebruikt, om een verbinding met een snelheid van minimaal 2 MBIT te gebruiken, om een goede snelheid en daarmee gebruiksgemak te garanderen.
De snelheid van het programma kan negatief beïnvloed worden, wanneer de computer 'vervuild' is. Aangeraden wordt om te werken met een 'schone' computer. Tip: ga op uw computer naar Start, Programma's, Bureau-accessoires, Systeemwerkset, en kies daar achtereenvolgens voor Schijfopruiming en Schijfdefragmentatie. Dit kan veel tijd in beslag nemen, maar heeft (met name bij oudere of veelgebruikte computers) een positieve uitwerking.


Fout ontdekt? Tip doorgeven?

Uiteraard kan het in theorie voorkomen, dat er een fout of 'bug' in het programma zit. Indien u een fout of iets opmerkelijks vindt, meldt dat dan a.u.b. bij Webmeneertje.nl. Ook uw ideeën of tips om Alfalfa Online mee te verbeteren, en uw mening zijn van harte welkom. Bij voorbaat dank.


Credits

Deze software is ontwikkeld door toenmalig Parocom v.o.f. Als basis heeft de papieren uitvoering van de taalmethode Alfalfa gediend, van Uitgeverij Partners / CED-Groep te Rotterdam. Toestemming met betrekking tot auteursrecht, copyright en dergelijke is door hen schriftelijk aan Parocom v.o.f. verleend (15-2-2006), om gebruik te maken van de teksten, illustraties en ideeën uit de papieren versie en om de digitale versie te mogen exploiteren.

Alfalfa-Online.nl is ontwikkeld door R. Regeer, P. Houssart en E. van Huissteden. Regeer heeft tien jaar ervaring als groepsleerkracht in het basisonderwijs en is afgestudeerd in leerpsychologie. Daarnaast is hij gediplomeerd webontwikkelaar. Alfalfa-online.nl is ontwikkeld in nauwe samenwerking met leerkrachten en leerlingen van de C.O.V. (Prisma College) in Amersfoort.

Schriftelijke toestemming is verleend door Wikipedia en Google (april 2007) aan Alfalfa Online c.q. Parocom om gebruik te mogen maken van hun faciliteiten op www.alfalfa-online.nl.

Correspondentieadres:

> t/m 30-6-2020: via beheerder Webmeneertje.nl
> vanaf 1-7-2020: via beheerder 355 Automotive (www.355automotive.nl)

Adres:
355 Automotive
Stationstraat 116
3881 AG Putten

e-mail: klik hier

 

Referenties / Testimonials

"Voor mij is Alfalfa Online het perfecte programma om een basiswoordenschat in te slijpen. Ieder kind kan werken op zijn/haar eigen niveau. Ook met het memory-spel gaan de kinderen enthousiast aan de slag en oefenen zo op een speelse manier de aangeleerde woorden. Het administratiegedeelte is zeer gebruiksvriendelijk en eenvoudig. Door iedereen toe te passen!"

mevr. M. Regeer-Visscher, C.O.V. / Prisma College, Amersfoort, april 2007.